Geschiedenis

Onze ontstaansgeschiedenis en organisatiestructuur

De geschiedenis van HSV Technical Moulded Parts (HSV TMP) begint met de oprichting van ons zusterbedrijf, HSV Moulded Foams. Dit bedrijf, dat nu net als HSV TMP een zelfstandige divisie vormt van de HSV Group, begon al in 1968 met de fabricage van EPS verpakkingen op een productielocatie in Ede.

Ons zusterbedrijf is een van de leidende spelers in EPS en EPP

Daarmee was HSV een van de eerste bedrijven in Nederland die zich bezig hield met de ontwikkeling en productie van lage dichtheid thermoplastische schuimen (EPS en EPP). Inmiddels is HSV Moulded Foams een van de leidende spelers op dit gebied, met meerdere Europese productielocaties. Behalve in Nederland zijn er ook fabrieken in Polen en het Verenigd Koninkrijk.

1985: oprichting HSV TMP

In 1985 ontstond HSV Technical Moulded Parts, na de overname van het bedrijf Synterials. Dit bedrijf was gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van grote kunststof producten met behulp van de polyurethaan-techniek.

Jaren negentig: thermoplastische kunststoffen

In de jaren negentig van de vorige eeuw namen thermoplastische kunststoffen meer en meer de rol over van polyurethaan. Ook HSV TMP ging mee in deze trend, door te investeren in spuitgietmachines voor de verwerking van thermoplastische kunststoffen. In 2012 nam HSV TMP afscheid van de laatste polyurethaan-machines.

2001: overname VOPRA

In 2001 namen we VOPRA over, een kunststofverwerkend bedrijf uit Leeuwarden met een sterke focus op het gebruik van gerecyclede kunststoffen. Door deze overname hebben we nu twee fabrieken, elk met hun eigen specialisatie. Op de productielocatie in Ede staan machines met 300 tot 1.500 ton sluitkracht; in Leeuwarden hebben we de beschikking over 2.000 tot 4.000 ton sluitkracht.

Anno nu: solide familiebedrijf

Anno nu is de HSV Group nog steeds een familiebedrijf, met een gezonde balans en solide kerncijfers. In de markt worden wij beschouwd als een betrouwbare partner, met een verantwoorde spreiding van risico’s over opdrachtgevers in de meest uiteenlopende sectoren.

Meer weten over onze geschiedenis of organisatiestructuur?

Onze financieel directeur staat u graag te woord!

Paul Gerits
Financieel directeur
+31 - 318 648991 finance-tmp@hsv.nl